Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

GORAŽDE USTAJE I PLEŠE ZA MIR U BOSNI I HERCEGOVINI !


Neka nam današnji datum bude podsjetnik da NEMA PUTA KA MIRU, MIR JE NAŠ PUT !

UŽ „SEKA“ Goražde je deseti put za redom, zajedno sa svojim partnerima, u Goraždu organizovali akciju u sklopu globalne kampanje ,,Jedna milijarda ustaje i pleše”, sa sloganom: ,,Goražde ustaje i pleše za MIR u BiH”.

Aktivistkinje/aktivisti Goražda su ovaj put uz revolucionarci ples “Break the chain ” glasno rekli NE, ne mržnji, ne podjelama na druge i drugačije, ne sukobu, ne ratu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim učesnicama i učesnicima koji su dali svoj doprinos realizaciji naše akcije u sklopu globalne kampanje „Jedna milijarda ustaje i pleše” pod sloganom , „Goražde ustaje i pleše za mir u BiH“.

Zbog toga veliko bravo dajemo za naše mališane i mlade bez kojih bi realizacija kampanje bila nemoguća a to su učenice i učenici: OŠ ,,Fahrudin Fahro Baščelija” O.Š. Fahrudin Fahro Baščelija, OŠ ,,Husein ef. Đozo”, OŠ ,,Hasan Turčalo Brzi” Ilovača, Mreža vijeća učenika BPK, Kulturno udruženje mladih sa rok školom KUM.

Također se želimo zahvaliti i aktivistkinjama iz sljedećih udruženja: UŽ „Ustikolina“ Ustikolina, Udruženje žena za ruralni razvoj Pale u FBiH, Asocijacija žena pri MZ “Zupčići”, Neformalna grupa žena Mravinjac.

Zahvaljujemo se i onima koji su podržali kampanju: Gradska uprava Grada Goražda, JU „Sportski centar“ Goražde, Gradska dvorana“Mirsad Hurić” Goražde, JU „Centar za kulturu“ Goražde, World Vision BiH, RTV BPK-a, Goražde.

Projekat “Jačanje međusektorskog odgovora na nasilje u porodici i nasilje nad ženama u BPK” finansiraju Balkanski fond za demokratiju, projekat Njemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Pogledajte video kako je to izgledalo danas:

, ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *