Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

Svjetski dan zaštite okoliša


UŽ SEKA Goražde je sa vrijednim eko aktivistima i aktivistkinjama obilježila Svjetski dan zaštite okoliša!

Djeca su kroz informativno-edukativni pult razgovarala sa građanima/kama Grada Goražda o problematici prekomjerne upotrebe plastičnih kesa.

U cilju smanjenja njihove upotrebe, mladi eko aktivisti/kinje su zainteresovanim građanima/kama, imali priliku da poklone eko pamučni ceker,  kao odličnu alternativu koja se može koristiti u kupovini.

Kao poklon našem gradu, a u cilju zaštite i očuvanja zdravog okoliša, djeca su u Omladinskoj ulici, zajedno sa predstavnicom Austrijska ambasada u BiH – Sarajevo / Österreichische Botschaft Sarajewo, gđom Enisom Suljagić, zasadili jednu sadnicu drveta, koja će da raste zajedno sa djecom, te podsjeća na vrijednosti koje svi treba da njegujemo.

Posebno se zahvaljujemo Austrijska ambasada u BiH – Sarajevo / Österreichische Botschaft Sarajewo što su prepoznali važnost ove problematike te nam omogućili realizaciju ovog bitnog projekta!

Želimo posebno da istaknemo veliki trud djece koja su uzela učešće na eko pultu. To je njihova aktivnost za koju su se vrijedno pripremali! Stoga HVALA SVIMA VAMA koji ste ih podržali!

Svi trebamo biti ponosni na njih, te treba da slijedimo njihov primjer društvene odgovornosti u cilju očuvanja zdrave i čiste okoline.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *