Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

UŽ “SEKA” za žene i mlade djevojke sa područja grada Goražda, nudi besplatnu i adekvatnu individualnu psihoterapijsku pomoć !


UŽ „SEKA“ u okviru projekta „UdruŽENI  za ravnopravnost-prevencija rodno zasnovanog nasilja”, pored drugih projektnih aktivnosti, također nudi besplatnu i adekvatnu individualnu psihoterapijsku pomoć, a koja je namjenjena ženama i mladim djevojkama sa područja grada Goražda.

Tematika psihoterapije i aktivnog sudjelovanja u istoj, na našim prostorima je još uvijek u velikoj mjeri nepoznanica što je rezultiralo formiranjem mnogih predrasuda o samoj psihoterapiji. Negativan uticaj predrasuda doveo je do toga da mnogi/e, kojima je ista potrebna, ne žele ili nisu ohrabreni/e da se jave i počnu sa psihoterapijskim procesom.

Realizacija terapijskog procesa

Svaki terapeutski proces u našem udruženju, usmjeren je ka željama, potrebama i granicama korisnica, a da bi se svaka korisnica osjećala sigurno i zaštićeno, UŽ „SEKA“ je osiguralo sve adekvatne uslove za to.

Kroz realizaciju terapeutskog rada i rada na prevazilaženju konkretnih, svakodnevnih problema, korisnice imaju priliku da ponovo uspostavljaju kontrolu nad svojim životima u mjeri u kojoj to objektivni uslovi dozvoljavaju. Terapija im takođe omogućava da vrate ili uspostave svoje samopouzdanje i lične kompetencije kao i samouvjerenost prema drugima.

Kroz psihoterapijsku pomoć i podršku korisnice će savladati  tehnike i vježbe samopodrške i  sebi vratiti osjećaj sigurnosti i kontrole nad svojim životom ; osvijestit će  posljedice traume i mogućnosti pomoći i samo-pomoći;  pronaći će  rješenje za svoje probleme, ili kako će se bolje nositi sa njima; razradit će i svoje  traumatsko iskustvo.

Stoga drage naše žene i mlade djevojke, ohrabrujemo vas da se javite, te uključite  se u besplatni  stručni, lično orijentiran psihoterapijski proces! 

Na taj način možete vratiti svoju funkcionalnost ali  podići  svoje životne kompetencije na viši nivo, ali i prevazići svakodnevne probleme/poteškoće sa kojima se susrećete.   Sve se to odvija uz profesinalni odnos između korisnice i psihoterapeutkinje, te diskreciju koja je u psihoterapijskom radu zagarantovana.

Prijaviti se možete na broj telefona udruženja, a to je: 038 222 099

Projekat „UdruŽENI za ravnopravnost – prevencija rodno zasnovanog nasilja“ se realizuje u okviru  Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u suradnji sa Gradom Goražde.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *