Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

“Mobiteli OFF, druženje i igra On!” – slogan raspusta u “SEKI”


UŽ „SEKA“ Goražde,  u okviru svojih redovnih aktivnosti koje se realiuzuju tokom godine, veliku pažnju ali i vrijeme posvećuje aktivnostima za djecu i mlade.

Te aktivnosti su naintezivnije i najvidljivije tokom školskih raspusta, tj.u periodu kada imaju najviše slobodnog vremena.

Tako i ovo ljeto sa realizacijom „RASPUSTA U SEKI“ pokušavamo da nadoknadimo izgubljeno vrijeme sa djecom, posebno onima koji zbog školskih obaveza nemaju dovoljno slobodnog vremena.

Ove godine, „RASPUST U SEKI“ ima i svoj slogan, a koji glasi: MOBITELI OFF, IGRA I DRUŽENJE ON!“, a sa tim sloganom šaljemo jasnu poruku svima, a posebno djeci, da je igra, druženje sa vršnjacima, kretaivno i kvalitetno provedeno vrijeme jako bitan segment zdravog odrastanja, jer moramo biti svjesni da živimo u vremenu koje je puno izazova.

Važnost pomenutog, prepoznala je i društveno odgovorna kompanija BH Telecom, koja je podržala realizaciju  ovosedmičnog  „RASPUSTA U SEKI“

Naše aktivnosti su koncipirane na način da su radionice podjeljenje po vršnjačkim grupama, a djeci nudimo razne kreativne, edukativne , ekološke i druge aktivnosti koje imaju jedinstven cilj, a to je da djeca kroz igru, druženje i kvalitetno provedeno vrijeme razvijaju svoje životne vještine i kompetencije koje su im bitne za zdravo odrastanje.

Nama u UŽ „SEKA“ je veliko zadovoljstvo što možemo pružiti djeci prostor i vrijeme za razne aktivnosti, te biti razlog njihovog osmjeha!

„RASPUST U SEKI“ ttaje tokom mjeseca jula i augusta, a dobro došla su sva djeca uzrasta od 4 do 15 godina! Također, ohrabrujemo i srednjoškolce da nam se jave i da tajedničkim idejama učinimo da i njihov raspust bude kvalitetan i nezaboravan!

,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *