Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

Skeniranjem QR koda do online brošure „Prepoznaj nasilje“


UŽ „SEKA“ Goražde od mjeseca februara realizuje projekat pod nazivom „UdruŽENI za ravnopravnost – prevencija rodno zasnovanog nasilja“.

Projekat se realizuje u okviru  Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u saradnji sa Gradom Goražde.

Sveukupni cilj realizacije projekta „UdruŽENI za ravnopravnost – prevencija rodno zasnovanog nasilja“ je da doprinesemo senzibiliziranju i informisanju stanovništva Grada Goražda o rodno zasnovanom nasilju i njegovim posljedicama.

U tu svrhu, u mjesecu martu smo osmislili online brošuru koja se zove „Prepoznaj nasilje“, a potom smo kreirali i QR Code čiji link vodi na pomenutu online brošuru. Naljepnice sa QR Codom smo imali prilike da već distribuiramo tokom implementacije projekta.

Skeniranjem QR Coda stanovništvo grada Goražda ali i šira javnost imaju mogućnost da besplatno preuzmu online brošuru „Prepoznaj nasilje“ u kojoj se nalaze sve bitne informacije vezane za pitanje nasilja, njegove prevencije i adekvatnog reagovanja.

U cilju da povećamo dostupnost i vidljivost sadržaja brušure, poster QR Coda će biti postavljen na nekoliko city light panoa na različitim lokacijama grada.

City light panoi sa vidljivim QR Codom će biti prepoznatljivi, te će biti aktivni tokom mjeseca augusta, u vrijeme kada je povećana frekvencija stanovništva/gostiju tokom najbrojnijih kulturnih i zabavnih manifestacija u Gradu Goraždu.

,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *