Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

POGLEDAJTE SNIMAK JAVNOG PREDAVANJA “U LJUBAVI I MIRU SA SOBOM I DRUGIMA”


U organizaciji už “SEKA” Goražde, dana 22.09.2023.godine, u Maloj sali Centra za kulturu Goražde, realizovano je javno-informativno predavanje pod nazivom „U ljubavi i miru sa sobom i drugima“.

Predavanje je realizovano u okviru projekta „UdruŽENI za ravnopravnost – prevencija rodno zasnovanog nasilja“.

Projekat „UdruŽENI za ravnopravnost – prevencija rodno zasnovanog nasilja“ se realizuje u okviru  Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u suradnji sa Gradom Goražde.

Javno informativno predavanje pod nazivom „U ljubavi i miru sa sobom i drugima“ je realizovano sa ciljem da doprinsemo senzibiliziranju i informisanju stanovništva Grada Goražda o rodno zasnovanom nasilju i njegovim posljedicama.

Predavačica, Mr. Psihologie i psihoterapeutkinja sa dugogodišnjim iskustvom, Nermina Vehabović Rudež je svojim prisutnim građanima i građankama Grada Goražda ponudila informacije o blagovremenom prepoznavanju rodno zasnovanog nasilja, načinima zaštite i oporavku. Kroz zajedničku interakciju zajedno smo poslali poruku ohrabrenja žrtvama nasilja, poruku lokalnoj zajednici, da je tema rodno zasnovanog nasilja tema o kojoj moramo razgovarati i koju svakodnevno trebamo zagovarati.

Ovo predavanje je svakodnevni podsjetnik da je naša zajednička borba protiv rodno zasnovanog nasilja od suštinskog značaja.

Snimak možete pogledati na linku ispod:


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *