Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

Projekt u sklopu SVAP metodologije


Danas 19.02.2024 godine izvršena je primopredaja vrijedne opreme za službe Civilne zaštite Grada Goražda i Općine Foča u FBiH, a okviru projekta “Kvalitetnije upravljanje rijekom Drinom primjenom SVAP metodologije” kojeg za BPK-a, Goražde impelementira UŽ “SEKA” Goraždr/Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde. Uglavnom  ovo je jedan novi vid saradnje institucija i UŽ “SEKA” Goražde koju imam namjeru nastaviti u narednom periodu, a u pravcu realizacije zajedničkih projekata sa našom lokalnom zajednicom.

Cilj ovog projekta, koji finansira Američka agencija za šumarstvo i Odjeljenje za poljoprivredu Vlade SAD-a je jačanje kapaciteta civilne zaštite, kao i niz edukativnih aktivnosti koje ćemo raditi sa školama. Oprema koju smo danas dodjelili Civilnoj zaštiti u dvije lokalne zajednice je ustvari dio grant programa kojim finansiramo Udruženje žena ”SEKA” Goražde, a također će imati svoju ulogu u zaštiti i spašavanju kao i za edukativne svrhe, s ciljem istraživanja kvaliteta rijeke Drine i prikupljanja podataka radi sprečavanja eventualnih poplava na ovim područjima” – naglasila je u izjavi za medije direktorica REC-a Lejla Šuman.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku programa SVAP koji sprovodi Resursni centar za okoliš (REC). Program finansiraUnited States Forest Service (USFS) -Department for Agriculture (USDA)”


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *