Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

SEDMICA POSVEĆENA PLANETI ZEMLJI


Sa najvrijednijim ekolozima i ekologinjama na svijetu smo obilježili Dan planete Zemlje

Naše slavlje je trajalo čitavu sedmicu , sa zajedničkom porukom da svaki dan trebamo biti zahvalni planeti Zemlji na svim blagodatima, prirodnim resursima, koje nam svakodnevno daje!

Stoga je velika odgovornost i obaveza svih nas da stanemo u zaštitu naše planete .

Ekološko-edukativne radionice su realizovane u saradnji sa O.Š. “Fahrudin Fahro Baščelija” i O. Š. Mehmedalija Mak Dizdar Vitkovići , a na radionicama su djeca imala priliku da kreiraju za sebe svoj eko pamučni ceker, sa ciljem da se smanji prekomjerna upotreba plastičnih kesa i druge ambalaže od plastike.

Kao i uvijek, djeca su sa velikim oduševljenjem aktivno učestvovala na radionici, a slobodno možemo reći da su ih ove radionice dodatno osnažile i osposobile da svoje stečeno znanje prezentiraju svojim vršnjacima u školi, kao i neposrednoj okolini u kojoj žive.

Ekološko edukativne radionice su realizovane sklopu projekta ” Kvalitetnije upravljanje rijekom Drinom primjenom SVAP metodologije” kojeg finansira Resursni centar za okoliš REC BIH es (REC) uz finansijsku podršku Američke agencije za šumarstvo (USFS) / Odjeljenje za poljoprivredu (USDA)

#resursnicentarzaokolisrecbih

, ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *