Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

Održan zadnji u ciklusu edukacije dvodnevni seminar edukativnog ciklusa “Kako žrtvama nasilja vratiti povjerenje u institucije?”


U organiziciji UŽ “SEKA” Goražde, dana 21. i 22. 04.2022 u Konjicu realiziran je četvrti/zadnji seminar edukativnog ciklusa “Kako žrvama nasilja vratiti povjerenje u institucije?” Na seminaru su učestvovali/le predstavnice/stavnici institucija i organizacija sa područja BPK-a, Goražde.

Težište ovog seminara je bilo definisanje problema za koja se želi pronaći trajno, efikasno rješenje te definisanje preporuka za trajno i efikasno rješavanje identificiranih problema. Na osnovu identificiranih prepreka biti će urađen zagovarački dokument koji će u sebi nuditi riješenje dijela tih preporuka.

Grupa učesnika/ca imala je priliku da raspravlja o međusobnoj saradnji u drugačijem okruženju koji nudi vrijeme za razvoj strategije, razvoj bolje konekcije i međusobne komunikacije.

UŽ “SEKA” Goražde realizira projekat „Jačanje međusektorskog odgovora na nasilje u porodici i nasilje nad ženama u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde uz finansijsku pomoć Balkan Trust for Democracy , projekat Njemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *