Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

UŽ “SEKA” prenosi svoja znanja i iskustva kroz edukativne radionice “Prvi susret sa metodom psihorame”


UŽ SEKA Goražde je trenutno u periodu realizacije projekta „ Kada razumijem svoje emocije, bolje ću razumjeti tuđe“, kojeg implementiramo uz finansijsku podršku Ekumenska Inicijativa Žena – EWI

Trenutno su u fokusu edukativne radionice pod nazivom „Prvi susret sa metodom psihodrame” , a polaznice radionice su mlade stručne kolegice iz oblasti psihologije, pedagogije i socijalnog rada, a koje nisu do sada imale priliku da se u Kući “SEKA” edukuju na ovom nivou.

Edukacija se bazira na prenošenju praktičnih znanja i vještina koja su proistekla iz dugogodišnjeg iskustva u radu sa korisnicima/cama u Kući „SEKA“.

Planirano je da se realizuje 7 edukativnih radionica na kojima će se učesnice upoznati sa filozofijom psihodramske metode, zatim raznim tehnikama i instrumentima koje koristimo u psihodramskom radu.

Također, učesnice će kroz ograničenu primjenu psihodrame, imati prilike da rade na sebi, tj. da upoznaju sebe, otkriju svoje snage, svoje kvalitete i karakteristike, životne vještine i kompetencije koje će im pomoći da kroz samoiskustveni rad ojačaju i svoje samopouzdanje koje je itekako ključno za njihov lični i profesionalni rast i razvoj.

Ovaj poseban humanistički pristup koji dugi niz godina njegujemo ovdje u Kući SEKA, se pokazao kao kvalitetan i sa puno pozitivnih povratnih iskustava koja svakodnevno imamo od strane naših korisnica/korisnika ali i stručnih kolegica širom BiH koje su prošle naše ranije edukacije.

Ovakav način rada predstavlja najbolji model prenošenja znanja, a cilj nam je da što veći broj mladih kolegica znanja i umijeća koja su stekli na ovih edukacijama unesu i prenesu u svoj lični i profesionalni rad.

“Jako sam zahvalna na prilici da se upoznam sa pristupm i načinom koji radi “SEKA” dugi niz godina, a posebno prilici da se upoznam sa metodom psihodrame. Naravno, uz lični benefit, sigurna sam da će i profesionalni dio moga života biti obogaćen.” – izjavila je jedna od učesnica.

,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *