Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

10.12. NA DAN LJUDSKIH PRAVA


UŽ “SEKA” Goražde sa aktivistkinjima obilježilo je završetak kampanje “16.Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja nad ženama i djevojčicama”

🟠 U gradu Goraždu bio je postavljen informativno-edukativni pult. Aktivistkinje udruženja dijelile su promotivni materijal i razgovarale su sa građanima i građankama o rodno zasnovanom nasilju koji je i dalje ozbiljan problem u našem društvu!

🟣🟠 Aktivistička poruka jasna je i snažna: Svi smo odgovorni za prevenciju nasilja, jer su pravo na život, dostojanstvo,integritet i život bez nasilja osnovna ljudska prava koja treba štititi.

1️⃣6️⃣ Poruka sa informativno-edukativnog pulta je jasna:” Na kraju ovih 16. dana, ne želimo samo vratiti se svakodnevnim životima, želimo sačuvati svijest da svaki dan bude dan aktivizma. Želimo da svakog dana bude 365 dana aktivizma i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.”

➡️Drugi o nama:

https://fena.ba/article/1559115/uz-seka-gorazde-obiljezilo-kraj-kampanje-16-dana-aktivizma-protiv-rodno-zasnovanog-nasilja?fbclid=IwAR3feqgUii5doVtm_z3gDRhJRP4raIGj8g2vQoU5tlIN_YflWigCSqv4VsM

https://federalna.ba/uz-seka-gorazde-obiljezilo-kraj-kampanje-16-dana-aktivizma-protiv-rodno-zasnovanog-nasilja-pplir?fbclid=IwAR3Lc01CAVM31OxJm7G_YJXmBMf90m7BzkuXdnsBLxFfxjZ5JrSO9h9qrRY


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *