Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

ZIMSKI RASPUST U “SEKI”


I ovaj raspust UŽ “SEKA”se potrudilo da ponude za djecu prostor gdje na kreativan i edukativan način mogu provesti svoje vrijeme

” Mi smo svjesni činjenice da su djeca tokom školskih dana previše opterećena, a poseban problem predstavlja nedostak slobodnog vremena kojeg bi oni proveli na našim aktinostima u kući “SEKA”. Vrlo često se desi da nam se djeca jave tuzna, ponekad i razočarana jer su propustili neka zajednička druženja ili radionice koje su za njih bitne. Samim tim mi smo došli na ideju da iskoristimo školski raspust te pokušamo nadoknaditi izgubljeno vrijeme te ponuditi razni sadržaj djeci koji će upotpuniti njihove slobodne dane. ” istakla je Amina Sarajlić, stručna saradnica za rad sa djecom i mladima u Kući “SEKA”.

Aktivnosti su koncipiriane na način da su radionice podjeljene po grupama, obzirom da je broj djece u grupama ograničen zbog prostornih kapaciteta ali i činjenice da se svakom djetetu možemo kvalitetno posvetiti.

Sadržaj koji “SEKA” nudi je raznolik te svako dijete ili tinejdžer može pronaći nešta u čemu uživa .

Tu je svakako i niz kreativnih,  ali i edukativnih radionica koje imaju za cilj da djeca  na raspustu provedu svoje slobodno vrjeme u zdravoj i poticajnoj atmosferi, da kroz igru i druženje imaju prilike da unaprijede svoje životne koje su bitne za njihov zdrav rast i razvoj. Ono što je djeci zanimljivo su anti stres radionice jer želimo da kod djece podignemo svijest o mentalnom zdravclju. Da na vrijeme nauče vještine kako da brinu o mentalnom zdravlju, jer nama odraslima mozda cudno zvuci ali i djeca su pod stresom i imaju svoje brige.

Naravno raspust je vrijeme kada aktivnosti za djecu u “SEKI” intezivirane, ali redovne programske aktivnosti sa djecom i mladima se realizuju i tokom godine.

Više informacija o tome koji su to programi za decu i mlade, možete pronaći na našoj web stranici:

,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *