Centar za edukaciju, terapiju i demokratski razvoj Kuća “SEKA” Goražde

Nastavlja se jačanje međusektorske saradnje u cilju zaštite i zbrinjavanja žrtava nasilja!


U periodu iza nas, realizovan je drugi ciklus dvodnevne radionice „Jačanje međusektorskog odgovora na nasilje u porodici i nasilja nad ženama u Bosansko- podrinjskom kantonu Goražde – Planirana kroz Program mjera prevencije, sprečavanja i borbe protiv nasilja u porodici za područje BPK-a, Goražde u 2024 godini.

Kao i prethodni modul, učesnici/ce su bili predstavnici/ce iz različitih institucija i organizacija, a koji/e su u lancu subjekata koji rade na slučajevima nasilja, a čiju direktnu i indirektnu korist trebaju imati žrtve nasilja u zaštiti i zbrinjavanju, institucije, kao i lokalna zajednica u cjelini.

Učesnici/ce su naglasili da su dobili nove informacije, da im je značajno što su imali prilike dobiti odgovore na mnoga pitanja ali i zajedno osmišljavati naredne korake, što će značajno ojačati njihovu međusobnu saradnju i djelovanje.

Edukativne radionice su se realizovale u okviru projekta „Multidisciplinarni pristup u prevenciji nasilja za područje BPK-a, Goražde“ kojeg financira Ekumenska Inicijativa Žena – EWI Omiš uz podršku Fondacije Filia Köln, Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke.

#CivilSocietyCooperation,

Auswärtiges Amt

Ekumenska Inicijativa Žena – EWI

filia.die frauenstiftung

,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *